www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband! investerasmart.blogg.se - Sparande i tidig ålder :)

Sparande i tidig ålder :)

Oavsett om drömmen är en framtida lägenhet eller körkort, blir förutsättningarna för en god kapitaltillväxt bättre ju tidigare du börjar. Ju längre tidsperspektiv, desto större risk går det normalt att acceptera i sparandet. Som förälder kan du välja form för sparandet beroende på när och hur du önskar att barnet själv bör få ta del av pengarna.

1. Spara i barnets namn

Sparar du i barnet namn har du som förälder inte rätt att spendera medlen för eget bruk.  Pengarna tillhör ditt barn. Som förmyndare är du förvaltare av placeringen fram till barnets 18-årsdag men från och med 18-årsdagen har din tonåring rätt att själv bestämma över pengarna och kan fritt spendera tillgångarna.

2. Spara i ditt namn

Väljer du istället att spara i eget namn kan du själv kontrollera placeringen och föra över medel till barnen i en takt som känns lämplig. Vill du förvissa dig om att pengarna binds upp till ett senare tillfälle och inte går till andra utgifter under tiden, kan du välja att spara i en kapitalförsäkring med barnet som förmånstagare. Då bestämmer du själv om och när barnet får ta del av medlen.

3. Spara i barnets namn genom gåva med villkor

Ytterligare ett alternativ att spara är att ge barnet en gåva i form av en kapitalförsäkring där du som förälder betalar in premien. När du ger en gåva har du samtidigt rätt att ställa villkor. Kraven som ställs kan till exempel vara att gåvan ska ges som enskild egendom och/eller falla ut efter en viss ålder. Placeringen tillfaller alltid barnet när villkoren är uppfyllda.  Den här placeringen går inte att ta tillbaka.

Oavsett vilken sparform man väljer så är det viktigt att börja spara i tidig ålder, kanske till körkort eller till idrottsaktiviteter skriv ner vad du tror kommer kosta pengar i ditt barns liv.

Men lär även barnen ekonomi jag menar självklart inte att ni ska skämma bort dom totalt men förenkla framtiden är det inte fel att göra, speciellt inte om du samtidigt diskuterar ekonomi och sparande med dina barn. lär dom tidigt att arbete lönar sig. tänk att ett körkort ökar chanserna jättemycket för ett arbete så se till att ha det med i beräkningarna redan från födseln :)Kommentarer
Postat av: MADDISENJ.SE

Tack så mycket tjejen, är verkligen jättenöjd med nya byrån :)

Bra tips där, tror det är viktigt att kunna spara till sitt barn redan från att de är små.

2015-01-07 @ 18:39:34
URL: http://maddisenj.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: